Pagini

19 septembrie 2011

Toleranta - pentru a schimba lumea

Cred ca un lucru foarte important pentru o lume mai buna este toleranta. Toleranta fata de orice tine de ceilalti:

- toleranta pentru parerile diferite - oricine are dreptul sa aiba propria lui parere despre ceva, discutiile in cotradictoriu trebuie sa inceapa de la acest drept simplu al celuilalt.

Prea mult se practica in Romania defaimarea ca argument pentru parerile diferite ale celorlalti. Este foarte gresita, mai ales pentru ca este auto defaimare in primul rand.

- toleranta pentru actele celorlalti, pe care noi nu le intelegem.

Experienta fiecaruia il face sa actioneze intr-un anume fel. Atitudinea pozitiva si corecta este sa incercam sa intelegem ce anume s-a facut pe cineva sa actioneze intr-un anume fel. Si sa incercam sa imbunatatim experienta noastra si a celor din jur.

- toleranta fata de defectele fizice - toti au dreptul sa se integreze la fel de mult ca un om normal dupa standardele noastre.

La noi inca nu a ajuns civilizatia occidentala care incearca integrarea celor cu defecte fizice.

- toleranta fata de etnicii de alte rase - eu cred ca lipsa de toleranta are ca efect faptul ca anumiti etnici nu sunt integrati iar asta ii face si mai rai.

Problema tiganilor este mare iar simpla toleranta nu o rezolva, dar e un pas important de pornire, care trebuie sa porneasca de la fiecare dintre noi.

Eu personal cred ca romanii sunt foarte putin toleranti fata de ceilalti. Asta ii face sa fie rai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu