Pagini

28 iulie 2012

Respectati parerea celuilalt

Eu cred ca exista un mesaj foarte important de transmis zilele astea cand cele doua tabere sunt atat de incrancenate una impotriva celeilalte: respectati parerea celuilalt!

Cred ca acum toata lumea se concentreaza sa argumenteze pozitia lui, gaseste pe altii care sustin acelasi lucru, se repeta la nesfarsit aceleasi argumente pro sau contra. Unele, in cel mai rau caz, sunt argumentele lansate de politicieni, care sunt re-argumentate, subliniate, repetate la infinit.

Unii mai si injura pe cine sustine altceva, te fac prost daca nu te conving, argumentele lor sunt universale iar ale tale sunt cam prapadite de fiecare data. Esti "basist" sau "uselist", cale de mijloc nu exista.

Eu nu ii cred pe cei care sustin o pozitie inflexibil, indiferent ce se intampla. Cel mai mult ma intereseaza argumentele, nu concluzia. Si cel mai mult imi plac discutiile in contradictoriu cu argumente proprii - nu cu argumentele pe care le lanseaza unul sau altul in spatiul public.

Toata lumea e pro sau contra. Dar polarizarea e gresita. Adevarul este undeva la mijloc.

Iar realitatea pentru cei care sunt pe listele de alegatori este: aveti cu totii dreptate sa faceti cum credeti, sa credeti in argumentele care va conving. Nu e nimeni rau daca alege sa nu voteze, sau daca voteaza da sau nu.

Cel mai important lucru este ca toata lumea sa respecte parerea celuilalt pentru ca razboiul nu e al nostru ci al politicienilor. Daca noi ne respectam atunci noi vom castiga nu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu