Pagini

22 septembrie 2012

Cumpărarea unui produs românesc

Cumpărarea unui produs românesc cu factură se întoarce în buzunarul nostru.

Pentru că înseamnă profit declarat pentru compania care îl produce deci se plătește impozit pe profit pentru produsul respectiv. Mai înseamnă și locuri de muncă pentru cei care îl produc în România.

Iar dacă angajații sunt plătiți bine atunci ei cumpără mai multe produse românești și iși pot trimite copiii la școală. Iar dacă impozitele sunt plătite sunt mai mulți bani pentru școli.

Chiar dacă produsul românesc costa cu 3% lei mai mult decât cel mai ieftin produs, la "promoție", tot merită mai mult să fie cumpărat. Pentru că ăia 3% ni se întorc nouă.

2 comentarii:

  1. Asta-i politica fratelui meu de 10 ani de zile, motiv de glumite printre prietenii si colegii lui. In America asta-i rationamentul care te incurajeaza nu doar sa cumperi un produs nu doar facut in America ci si dintr-un magazin local, pe principiul ca magazinul local investeste inapoi in comunitate, pe cind lantul national de magazine trimite profitul 'la centru'. Dar asta inseamna si ca atunci cind produsul nu-ti place (pentru ca ai dat cu 3-30% mai mult si nu s-a meritat) sa-i scrii producatorului 'Dle, puteai sa ma ai client pe viata si m-ai pierdut dupa o cumparatura pentru ca....' in speranta ca un om rational incearca sa-si indrepte greselile:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ideea sa trimiti feedback producatorului daca produsul nu iti place :)

    RăspundețiȘtergere