Pagini

14 noiembrie 2012

Riscurile de zi cu zi în România

Eu cred că aici în România există un nivel de risc destul de ridicat în viața de zi cu zi. Mult mai scăzut ca în 1989 de exemplu, dar în continuare destul de ridicat.

Pentru ca suntem înconjurați de neprofesioniști. Noi știm că unii pot vinde apartamente în complexuri care nu au toate avizele, sau că se pot obține avize cu șpagă. Noi știm că nu toți asamblează toate prizele corect și unele pot lua foc. Că în România multe sunt posibile din cele care nu ar trebui să fie. Sau un copil mai mic de 1 an se poate îmbolnăvi de pojar pentru că numărul părinților care cred articole aberante despre cât de rele sunt vaccinurile crește văzând cu ochii. Sau când statul nu e în stare să distribuie toate vaccinurile necesare.

Cred că o parte din vină o au și gradul mare de ignoranță și lipsa de așteptări de la cei care furnizează servicii, amestecate cu indolență și prostie.

Abia când informația de calitate ajunge în cele mai îndepărtate sate și către cei mai prăpăstioși părinți, când serviciile statului vor fi de valoare iar oamenii vor reîncepe să aibă încredere în ele, riscul va scădea.

Nu cred că eu voi prinde vremea respectivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu